Fiscaal recht

Belastingwetten veranderen regelmatig. De wetgever reageert op burgers die proberen belastingheffing te ontwijken, maar probeert ook het gedrag van burgers te beïnvloeden. Als student Fiscaal recht richt je je op de achtergronden van een rechtvaardige verdeling van de belastingdruk.Belastinggeld rechtvaardig verdelen

In Nederland wordt veel belasting betaald. Omdat de verdeling van de belastingdruk rechtvaardig moet zijn, houdt het fiscaal recht zich hiermee bezig. Als student Fiscaal recht richt je je op de achtergronden van deze rechtvaardige verdeling, en op de toepassing van het belastingrecht in de praktijk.

Springplank voor maatschappelijke carrière

Wetteksten zijn niet altijd even duidelijk, waardoor er verschil van mening kan ontstaan tussen de Belastingdienst en de burger. De inhoud van belastingwetten verandert ook regelmatig en de wetgever moet soms reageren op burgers die proberen belastingheffing te ontwijken. Ook probeert de overheid soms het gedrag van mensen te beïnvloeden door o.a. accijnzen op alcohol en sigaretten. Dit soort onderwerpen komen uitgebreid aan bod en geven je een brede kijk op de wereld. Een rechtenopleiding is daarmee een uitstekende springplank voor een aantrekkelijke maatschappelijke carrière.

Waarom Fiscaal recht aan de UvA?

  • Jurist vanaf dag één: je leert aan de UvA kritisch denken èn werken als een fiscalist
  • Brede kijk op het vakgebied: het recht in Europese en internationale context en in relatie tot andere vakgebieden
  • Amsterdam Law Firm: praktisch aan de slag in ons virtueel advocatenkantoor
  • Persoonlijke begeleiding en samenwerken in een vaste jaargroep

Persoonlijke begeleiding

Tijdens het 1e half jaar van je studie word je begeleid door een mentor (een ouderejaarsstudent) en een tutor (een docent). Zij helpen je wegwijs te worden. Je hebt een vaste mentor en een eigen jaargroep. Zo leer je je studiegenoten goed kennen.

Diploma en vervolgopleiding

De bachelor Fiscaal recht duurt drie jaar en omvat 180 studiepunten. Tijdens je studie volg je theoretische en praktijkgerichte vakken en heb je ook keuzeruimte. Na het succesvol afronden van je opleiding behaal je de titel Bachelor of Laws (LLB). Veel van onze studenten kiezen daarna voor een van de juridische masters.


Diploma
LLB Fiscaal recht
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
56827

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid